AVUI

DEMÀ
7 º

Notícies

publicitat


L'IRPF serà del 10%

En quedaran excemptes les rendes de menys de 24.000 euros anuals
Dimarts, 9.7.2013. 00:24 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va presentar dilluns el contingut del projecte de llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)

Jordi Cinca

Els objectius del nou impost són completar un nou marc fiscal homologable i competitiu que permeti la signatura de convenis de doble imposició, donar compliment amb el precepte d’equitat que promou la Constitució i dotar de més estabilitat i diversificar els ingressos de l’Estat. Cinca va remarcar que la reforma, no obstant, no renuncia al principi que la imposició indirecta continuï tenint un pes mes significatiu en els ingressos de l’Estat.
El nou impost grava les rendes mundials de les persones físiques amb un tipus únic del 10 per cent, gravamen del conjunt d’impostos directes, i afecta les rendes del treball, les procedents de la realització d’activitats econòmiques,  del capital (tant mobiliari com immobiliari) i els guanys i pèrdues de capital. Un cop entri en vigor, substituirà l’Impost sobre les Activitats Econòmiques.
El ministre de Finances va voler apuntar que la renda de les persones físiques estarà gravada a través de dos impostos específics: l’impost de plusvàlues immobiliàries que ja existeix i el futur IRPF. Alhora l’IRPF inclou algunes activitats que ja estan gravades en aquests moments com són les rendes d’activitats econòmiques i les de capital immobiliari i n’incorpora de noves com són les rendes del treball, les rendes del capital mobiliari i els guanys i pèrdues del capital  
El projecte de llei estableix un mínim personal exempt de 24.000 euros que s’eleven a 40.000 en cas que el cònjuge o parella estable no percebi cap tipus de renda, tot i que preveu una bonificació del 50 per cent de la quota per les rendes compreses entre els 24.001 i els 40.000 euros.
Les reduccions per càrregues familiars queden establertes en 750 euros per cada fill menor de 25 anys o ascendent de més de 65 anys que depengui de l’obligat tributari i no percebi rendes anuals superiors a 12.000 euros. El text preveu igualment un coeficient d’1,5 per cent en l’import quan les persones dependents tinguin declarada una discapacitat.
Igualment hi ha previstes reduccions de fins a un màxim anual de 1.000 euros anuals per la inversió en habitatge principal i de fins a un màxim anual de 5.000 euros per a aportacions a instruments de previsió social i pensions compensatòries.
 

lectures 3564 lectures Comentaris Cap comentari

publicitatComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament.

publicitatFeu-vos amics al FacebookGaleriesginy

OpinióPublicitatPublicitatesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AndorraDirecte

© AndorraDirecte, 2020
some rights reserved