23-9-2019

El sector turístic d'Andorra es mostra "expectant" davant l'afectació que pot tenir la fallida de Thomas Cook al país

imatgeLa fallida de Thomas Cook, la principal companyia que utilitza el touroperador britànic Neilson per portar esquiadors del Regne Unit a l'aeroport de Lleida-Alguaire, ha generat una certa "preocupació" a l'empresa que s'encarrega dels trasllats des de la infraestructura lleidatana cap al Principat andorrà. Mentre, tant el sector hoteler d'Andorra com el de les pistes d'esquí del país s'ha mostrat més prudent, a l'espera de conèixer les alternatives amb què pot comptar l'operador per poder mantenir la seva oferta durant la temporada d'hivern. Tot plegat, consideren, s'afegeix a l'afectació que pot tenir el Brexit sobre aquest mercat, amb la qual cosa la previsió de visitants anglesos anirà a la baixa de cara a la pròxima temporada de neu.

El gerent d'Andbus, Albert Vinseiro, creu que es tracta d'una "fallida important i preocupant", tenint en compte que Neilson utilitza avions de Thomas Cook per transportar fins a les comarques lleidatanes els viatgers que agafen el seu vol als aeroports de Manchester i Gatwick. Tot i això, ha recordat que el touroperador britànic no forma part de l'estructura d'aquesta companyia i, per tant, de moment es desconeix "quines conseqüències tindrà". Finalment, ha explicat que aquest mercat anava a la baixa en els darrers anys i que la incertesa que genera el Brexit pot contribuir a què encara es "retregui" més.
 
Mentre, el president de la Unió Hotelera d'Andorra, Carles Ramos, ha qualificat com a "mala notícia" la fallida de Thomas Cook, però ha afirmat que aquesta situació no tindrà "gaire afectació" al sector. A més, s'ha mostrat confiat amb què Neilson pugui trobar un altre proveïdor per operar els vols i, per tant, es mantingui l'oferta prevista per a la temporada d'hivern. També ha dit que aquesta problemàtica, sumada a la derivada del Brexit, acaba suposant "un problema més".
 
Per la seva banda, el responsable comercial de l'estació d'esquí de Vallnord Pal Arinsal, Jordi Cuenca, diu que cal rebre aquest anunci amb "prudència" i que s'haurà de veure quina alternativa ofereix Neilson. En aquest sentit, creu que la pre-venda anticipada de paquets que fa el touroperador a partir de la primavera s'aturarà fins que es resolgui la problemàtica amb els vols. Finalment ha detallat que els visitants del Regne Unit representen un 30 per cent dels mercats internacionals que passen pel complex i que, d'aquests, un 30 per cent arriba a través de Neilson.

© AndorraDirecte
some rights reserved