AVUI

DEMÀ
7 º

Notícies

publicitat


Les matrícules andorranes es podran personalitzar

El preu per elles serà d'entre 300 i 6000 euros
Dimecres, 18.6.2014. 19:53 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el projecte de Llei de plaques de matrícula personalitzada de vehicles. Aquesta llei permetrà personalitzar els caràcters de les matrícules andorranes, previ pagament d’unes taxes de reserva, adquisició i tinença de matrícules personalitzades. 


De fet, el Govern considera que aquesta pot representar una addicional font d’ingressos per a les arques públiques.
La Llei regula així la possibilitat d’adquirir matrícules personalitzades de forma similar a altres països, com és el cas recent de Bèlgica, amb l’objectiu de crear un nou servei públic exclusiu que dóna satisfacció a una demanda determinada i respon a un interès pel món del motor arrelat en una part important de la societat andorrana i que suposarà una nova eina de recaptació.
A nivell internacional, cada país ha confeccionat els seus propis models i la codificació de les matrícules, de manera que mentre als països de la Unió Europea la normativa comunitària ha conduit a una certa homogeneïtzació de les matrícules ordinàries (excepte alguns casos com el Regne Unit, amb un nivell alt en la llibertat de la personalització); a altres països com Bèlgica, Estats Units, Canadà, Hong Kong o els Emirats Àrabs sí que existeix una regulació molt oberta per personalitzar les matrícules dels automòbils, arribant fins i tot a la celebració de subhastes per algunes plaques de matrícula.
La personalització que regula el Projecte de llei consisteix en poder escollir les lletres i les xifres que composen la codificació de la matrícula del vehicle, amb un mínim de dos caràcters i fins a un màxim de cinc, i d’acord amb unes regles establertes. Això s’haurà de fer sempre sense alterar el disseny atractiu de la matrícula andorrana atès que no es poden modificar ni les dimensions de la placa ni la imatge actual (forma, colors, fons i tipografia).
Amb l’adquisició d’una matrícula personalitzada, prèvia reserva i autorització de l’Administració, es donarà als titulars del vehicle (ja sigui nou o bé prèviament matriculat) la possibilitat de mantenir la propietat d’aquesta matrícula sense poder, però, comercialitzar amb la mateixa, vendre-la, cedir-la o donar-la i havent-la de lliurar a l’Administració en cas de baixa. El procediment de reserva previst és senzill i àgil, acotant-se els terminis de reserva i atribució de la matrícula personalitzada al termini d’un mes per tràmit.
Les matrícules sol·licitades hauran de ser de només lletres (alfabet català) i xifres (del 0 al 9 i no romanes), amb les lletres prèviament a les xifres, i un mínim de 2 caràcters i màxim de 5. No es podran matricular xifres únicament i les matrícules de 5 caràcters hauran de tenir un mínim de dues lletres per evitar coincidir amb la numeració actual. Altres requisits són que no es podran matricular signes d’Estat com ‘AND’ o ‘AD’, així com marques registrades ni els identificatius ‘CD’, ‘CMD’ i ‘CC’ (cos diplomàtic, missió diplomàtica i consular) ni el signe de ‘PROVA’. Finalment, es prohibirà la utilització de combinacions que formin termes o expressions contraris a la moral i l’ordre públics.
El procediment per obtenir aquestes matrícules serà el següent: En primer lloc el sol·licitant entra la sol·licitud de la reserva de la matrícula i paga la taxa de reserva. Posteriorment, el Govern valorarà la sol·licitud de la reserva i resoldrà en un màxim d’un mes per ordre d’entrada de les sol·licituds. La reserva té una vigència de 3 mesos. Arribats a aquest punt, el sol·licitant entrarà la sol·licitud d’atribució de la matrícula a un vehicle concret i pagarà la taxa d’adquisició. Finalment, el Govern valorarà la sol·licitud d’atribució i resoldrà en un màxim d’un mes.
El preu anirà entre els 300 i els 600 euros per a la seva autorització i una quota anyal de 200.

lectures 3485 lectures Comentaris Cap comentari

publicitatComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament.

publicitatFeu-vos amics al FacebookGaleriesginy

OpinióPublicitat


Publicitatesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AndorraDirecte

© AndorraDirecte, 2020
some rights reserved