1-3-2019

Andorra entra a la zona única de pagaments en euros (SÀPIGA)

imatgeLa SÀPIGA es va crear el 2008 i possibilita que particulars, empreses i organismes públics enviïn o rebin transferències en euros des d'un compte situat a qualsevol lloc de la zona, amb les mateixes condicions, facilitats i seguretat amb les quals es fan dins del mateix país.

La SÀPIGA està formada per 36 països, entre ells els 28 Estats membres de la Unió Europea, juntament amb Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Suïssa, Mònaco, San Marino i, des d'aquest divendres, també Andorra i la Ciutat del Vaticà.
 
La inclusió d'Andorra i de la Ciutat del Vaticà és una "extensió natural" del projecte de la SÀPIGA, manifesta el Govern, i una mostra de la voluntat d'harmonitzar els pagaments electrònics en una àrea més àmplia que la de la UE.
 
ADHESIÓ A PAYPAL
El Govern d'Andorra i les institucions bancàries feia mesos que treballaven per adherir-se a la SÀPIGA i implementar els esquemes del Consell de pagaments europeu.
 
A l'octubre el Consell General –parlament– va aprovar una modificació de la Llei dels serveis de pagament electrónic, per regular i millorar la seguretat de les operacions a través d'internet i reforçar la protecció de l'usuari contra fraus i abusos.
 
Paral·lelament la incorporació a la zona única de pagaments en euros obre la porta a introduir Andorra en les plataformes de pagament en línia, com PayPal.
 
En l'actualitat els usuaris andorrans no poden vincular un compte bancari del país en el seu compte de PayPal, per la qual cosa han d'operar amb comptes estrangers.
 
 

© AndorraDirecte
some rights reserved